Podotherapie

Wat is podotherapie? 

Een podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten die voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Ook behandelt een podotherapeut klachten aan knieën, heupen en rug die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Daarnaast houdt een podotherapeut zich bezig met het behandelen van huid-,  nagelaandoeningen en specifieke problemen bij diabetes mellitus en reumapatiënten. 

Wat is podoposturaal therapie? 

Podoposturaal therapie is een behandelmethode waarbij klachten worden beïnvloed door middel van individueel aangemeten inlegzolen. De therapie berust op het verschijnsel dat elke afwijking van de voeten een standsafwijking hoger in het lichaam met zich meebrengt. Omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot diverse klachten, waaronder chronische knie-, heup-, rug-, en nekpijnen.

 

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 bellen met 046-4521616 of kijk op de website www.podotherapie-sittard.nl